Constructie

Na het zagen, lassen en schuren van het frame gaat dit naar onze partner die het een aantal behandelingen geeft.

Stralen

Eerst wordt het frame gestraald.  Hierbij worden gritkorrels onder hoge druk tegen een oppervlak geblazen om alle onzuiverheden van het staal te verwijderen.

Metalliseren

Daarna wordt het frame gemetalliseerd. Hier wordt een zink-aluminium laag aangebracht om het frame te beschermen tegen corrosie. Hierdoor zijn onze tafelframes perfect bruikbaar voor buiten.

Poedercoaten

Als laatste krijgt het frame een poedercoating. Poedercoaten is een elektrostatisch proces waarbij met een spuitpistool poeder wordt aangebracht op metaal. Daarna gaat het frame in een oven en wordt bij 180° gebakken. Tijdens het uitharden in de oven worden de poederdeeltjes door de warmte eerst vloeibaar, daarna stroperig en tenslotte uitgehard tot een mooie, duurzame coating.

Hierdoor krijg je een frame dat bestand is tegen weersinvloeden, roestvorming en dat ook krasbestendig is. Dit proces verlengt de levensduur van uw frame dus aanzienlijk.

Tafelblad

Last but not least heeft uw tafel nog een blad nodig. Dit kan met verschillende materialen, die zowel de look als de prijs voor een stuk bepalen.

HPL: High Pressure Laminate

HPL platen zijn opgebouwd uit een laag van geperste houtvezels met aan weerszijden een harde en ondoordringbare toplaag die weers- en UV-bestendig is. Afhankelijk van de kleur zijn deze platen verkrijgbaar van 6 tot 20mm dik.

Hout

De tafel kan eveneens afgewerkt worden met hout. Planken in padoek, douglas,... of een massief blad in eik, beuk,...  De mogelijkheden zijn heel uitgebreid.